Nederlanders in Girona

 Verenigingen / Webmaster Viva España / 518 views

Wie zijn we?

Sedert 1980 zijn we een Vereniging van Nederlanders die in de provincie Girona wonen, of regelmatig voor kortere of langere tijd verblijven in Catalunya en het nuttig vinden om informatie te ontvangen van en contact te onderhouden met andere Nederlanders in de Provincie Girona.

Onze brugfunctie tussen Nederlanders alhier en Nederland wordt ondersteund door informatie van het Consulaat te Barcelona en door het aanbieden van typisch Nederlandse activiteiten.

Anderzijds vangen wij, indien gewenst, nieuwkomers op en bieden hulp bij het integratieproces. Wij onderhouden goede contacten met de Catalaanse instanties, evenals met de autochtone bevolking.

Wat doen we?

We organiseren bijeenkomsten, gewoonlijk met een lunch, waar iemand spreekt over thema’s als bijvoorbeeld : wonen en zorg, belastingzaken, erfrecht of bezienswaardigheden in Spanje, en andere onderwerpen van belang voor landgenoten.

We maken uitstapjes naar interessante locaties in de omgeving en meerdaagse trips.

De activiteiten worden zoveel mogelijk georganiseerd op verschillende locaties in de provincie.

Elk jaar zijn er in elk geval de Nieuwjaarsbijeenkomst, de algemene ledenvergadering, de viering van Koninginnedag, een feestelijke afsluiting van het verenigingsjaar voor de zomer, een puzzeltocht aan het begin van de herfst en een oecumenische dienst voor Kerstmis.

In de loop der tijd zijn er verschillende groepen ontstaan die zich bezighouden met tennis, golf, bridge, fietsen en andere activiteiten zoals schaken,tuinieren etc. ,welke door de leden zelf worden geregeld en elke nieuwkomer is van harte welkom om daar aan deel te nemen.

Circa 8 x per jaar ontvangen de leden een nieuwsbrief per post of e-mail en onzewebsite geeft nuttige informatie over evenementen, nieuws, agenda en dergelijke en er is een gastenboek en een rubriek vraag-en aanbod voor leden.Voorts zijn er informatieve links en is er ruimte voor gesponsorde links en advertenties.

Hoe wordt u lid?

U kunt lid worden van de vereniging door op de website Lidmaatschap aan te klikken en het formulier in te vullen en te verzenden.

Het lidmaatschap bedraagt € 18.50 per persoon per jaar.

Contact details

Nederlanders in Girona Apartado 164 17240 LlagosteraGirona,17240 Show Phone Number ***** https://www.nederlandersingerona.nl/

Contact this listing owner