Nutsvoorzieningen

U heeft in uw huis natuurlijk ook behoefte aan een aantal nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, gas en telefoon.
Voor vele buitenlanders betekent het verkrijgen van deze nutsvoorzieningen een probleem met vele ergernissen en het vastlopen op de ambtelijke structuur van Spanje.
Als klant van Accountnet, kunt u via het speciale VIP Service Abonnement, al deze zaken op een soepele en voordelige wijze laten afhandelen, informeer naar de kosten van deze service.
In het andere geval zult u het zelf moeten doen of u moet hiervoor iemand inhuren, daarom besteden wij hierna in het kort aandacht aan deze zaken.

 

Elektriciteit

In sommige gevallen dient u voor de aansluiting van de elektriciteit te betalen. Dit is altijd het geval als u een nieuw gebouwd huis aangesloten wenst te hebben.
Maar ook in bestaande huizen kan het voorkomen, dat u (opnieuw) aansluitkosten moet betalen. Bijvoorbeeld als er nieuwe elektriciteitsmeters moeten worden geïnstalleerd en op uw naam moeten worden gezet. Indien er bijvoorbeeld nieuwe kasten geplaatst moeten worden, dan kunt u een zeer aanzienlijk bedrag kwijt zijn.
Het is hier onmogelijk aan te geven welke kosten u heeft voor de aansluiting op het elektriciteitsnet, informeer hier altijd eerst even naar, voordat u tot aankoop over gaat. Ook dan kan men misschien niet precies zeggen wat alles gaat kosten, maar een goede schatting is zeker te geven als men weet wat u koopt en waar dat gelegen is.
Als u in een geïsoleerd gebied woont kunnen de aansluitkosten voor de elektriciteit bijzonder hoog oplopen. Het meest extreme geval (in Alcalali) kostte € 100.000 !!! U begrijpt, dat het dan veel aantrekkelijker is om te kiezen voor een goede stroomgenerator of zonne-energie. Dat laatste is in Spanje ook twijfelachtig, omdat men soms zware boetes kan opleggen bij de installatie van zonnepanelen.
Het contract met de elektriciteitsmaatschappij dient op uw naam te worden gezet. Teneinde een elektriciteitscontract te kunnen krijgen dient een erkende elektricien eerst een verklaring af te geven, waarin staat dat de leidingen, kasten en aansluitingen goedgekeurd zijn.

Zonder een dergelijk “Boletin” krijgt u geen aansluiting!

Ook krijgt u geen aansluiting als u niet in het bezit bent van een “Cedula de habitabilidad”, een bewoonbaarheidsverklaring.
Net zoals in Nederland betaalt u meestal een voorschot bedrag, gevolgd door een eindafrekening, hoewel in sommige gebieden ook betaald wordt naar rato van uw werkelijke verbruik, dat dan 2 maandelijks opgenomen wordt.

 

Telefoon

Tegenwoordig moet het geen probleem zijn om op niet al te lange tijd een telefoonaansluiting te krijgen als u in het kustgebied woont. Verder het binnenland in kan de looptijd echter oplopen tot vele maanden (of zelfs jaren).
Aansluiting via Accountnet betekent meestal dat u zeer snel een aansluiting heeft, terwijl u zelf vaak een lange weg door ambtelijke molens moet afleggen.
Wilt u zelf een aansluiting regelen, dan kunt u het beste het regionale kantoor van Telefonica in lopen en vragen of men u daar kan helpen bij de aanvraag. Op deze wijze kan de ambtenaar u alleen maar helpen, en dus geen commentaar op de door u ingevulde formulieren meer hebben, omdat hij/zij dit immers voor u deed.
Per regio kan het erg uiteenlopen hoe snel het duurt, dat u een aansluiting heeft.

Meestal zijn enige telefoontjes nodig om Telefonica tot aansluiting aan te sporen. Het lijkt onze eigen KPN wel.

 

Water

In vele gebieden wordt de waterdistributie uitgevoerd door een particulier bedrijf. Reken ook hier op (soms aanzienlijke) kosten voor de aansluiting, vooral bij een nieuw huis.
Als u een huis koopt aan de Costa Blanca dan dient u de locale watervoorziening goed te bestuderen. In een land met zoveel hete en droge zomers komt de watervoorziening namelijk nogal eens in het geding.
Zo zijn er meerdere “beruchte” gebieden, wij noemen Javea, Pedreguer, Calpe en delen van Alfaz del Pi en La Nucia, alsmede het hele gebied ten zuiden van Alicante (Torrevieja, Rojales, La Marina, Guadamar etc.), Hier is deskundig advies zeer belangrijk.
U heeft al veel problemen opgelost als u een waterbuffer (deposit) onder of bij uw huis heeft. U kunt deze buffer aanspreken, als de watervoorziening stagneert en bijvullen wanneer er voldoende water is.
Ook kan het slaan van een waterput een uitkomst bieden, doch dit is niet echt goedkoop.

 

Gas

Ook voor de levering van gas(flessen) heeft u een contract nodig.

Dit contract krijgt u pas als uw gasinstallatie resp. gasapparatuur goedgekeurd is. Het contract bepaald op hoeveel gasflessen u recht heeft.

Riolering

Nog steeds hebben veel huizen (ook nieuwe) geen aansluiting op het riool maar beschikken zij over een septictank.

Dit hoeft geen enkel probleem te geven, maar teken wel aan, waar deze tank geplaatst is.

Dit in verband met een evt. latere aanleg van een zwembad, terras, vijver o.i.d.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *