Huis kopen in Spanje

5 stappen om uw huis te kopen

1e stap van een huis kopen in Spanje
U kunt zich oriënteren aan de hand van advertenties in de krant in Nederland of België of de plaatselijke kranten in de streek zelf, via de beurzen welke enige malen per jaar gehouden worden of op het internet. Deze laatste mogelijkheid is de snelste en meest informatieve en wordt tegenwoordig het meest gebruikt.

Wij kunnen u doorschakelen naar een website, waar het aanbod van door ons aanbevolen makelaars staan, zodat u weet dat dit aanbod gedaan wordt door betrouwbare en professionele makelaars.

Via deze website kunt u uw wensen opgeven, of rechtstreeks contact opnemen met de betreffende makelaar. Ook kunt u een gespecialiseerde aankoopmakelaar opdracht geven om voor u een huis te zoeken, welke voldoet aan de door u opgegeven wensen.

Als u wilt, kunt u via deze site een afspraak maken voor een bezichtiging in Spanje. Er is namelijk niets belangrijker dan het huis te zien, door de buurt te lopen, de omgeving in u op te nemen en natuurlijk de mogelijkheid om direct al uw vragen te stellen.

De makelaar laat u de huizen zien die u geselecteerd heeft, of die de makelaar voor u heeft geselecteerd naar aanleiding van de door u aangegeven wensen aangaande de omgeving, de locatie en de kenmerken van het huis. Het is een individuele verkenning die men samen met u maakt. Op die manier heeft u voldoende tijd en rust om alles in u op te nemen.

Wij raden u aan minimaal 2 of 3 dagen uit te trekken voor de bezichtiging. Het beste is om niet meer dan ongeveer 12 huizen te bekijken.

Een goede makelaar laat u ook de omgeving en wat bezienswaardigheden zien zodat u een goed beeld heeft van zowel de huizen als omgeving. Daarna gaat u naar huis met alle indrukken van de bezichtiging om te bekijken welk huis het meest tegemoet komt aan uw wensen of uw wensen verder aan te passen aan de realiteit.

 

2e stap van een huis kopen in Spanje

U weet welk huis u wilt kopen.

In de meeste gevallen geeft u dan opdracht om het aankoopproces te starten.

Om het huis of project voor u vast te leggen betaalt u een reserveringsbedrag van tussen de € 3000,- en € 6000,- . Dit moet u tegenwoordig betalen via een bankoverboeking. Tegenwoordig mag u in geheel Europa, dus ook niet in Spanje betalingen doen van meer dan 2500 Euro in totaal, dus ook niet om een huis te reserveren.

Door deze reserveringsbetaling wordt het huis van de huizenmarkt verwijderd en zal ook niet meer onderhevig zijn aan prijsstijgingen.

Het reserveringsbedrag is geen extra betaling, maar een eerste deelbetaling van de aankoopprijs, uiteraard ontvangt u hiervoor een bewijs van betaling.

Laat deze zaken altijd afwerken door een specialist op dit gebied, zoals Accountnet in Alfaz del Pi, die in geheel Spanje werkt.  Zij beschikken over onroerend goed deskundigen, advocaten, gestors en belastingadviseurs, zodat u kan worden bijgestaan op elk gebied.

Een specialist zoals Accountnet zal het door de bouwer/verkoper aangeleverde koopcontract controleren of voor u opstellen en is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Deze specialist gaat ook na of er geen schulden, beslagen, boetes of aanschrijvingen e.d. op het pand rusten, kortom, hij staat borg voor een veilige, probleemloze aankoop.

Mocht u een hypotheek willen op uw Spaanse huis dan zoekt deze specialist samen met u een hypotheek met de beste condities voor u.

 

3e stap van een huis kopen in Spanje

Het verkoopcontract wordt ondertekend bij de notaris in Spanje. De genoemde specialist neemt het koopcontract en de gang van zaken bij de notaris zorgvuldig met u door. Het is mogelijk om deze specialist te machtigen om voor u te tekenen.

Als alle contracten getekend zijn, zorgt de specialist zoals Accountnet voor de afgifte of verzending van de documenten naar de betrokken instanties.

Met de eigendomsakte van het huis in uw bezit, kan de verzekeringsadviseur ook een opstal- en een inboedelverzekering voor u regelen.

 

4e stap van een huis kopen in Spanje
Nu gaan wij er ook voor zorgen dat de levering van water en elektriciteit op uw naam komen.

Dit regelen wij met onze gestor.

Wij raden u aan om de bank een machtiging te verstrekken de bedragen daarvoor automatisch af te mogen schrijven.

 

5e stap van een huis kopen in Spanje
Nu is  het moment gekomen om het huis en de tuin in te richten: meubelen, keukenspullen, planten, terrasmeubilair, etc.

Wij kunnen u ook adviseren over services die interessant voor u kunnen zijn. U kunt denken aan onderhoud, een periodieke check-up van uw huis, eventuele verhuur. Bij eventuele verhuur moet uw huis aangemeld worden bij de instanties en dient u iedere 3 maanden aangifte te doen van de inkomsten uit deze verhuur.

Wij voeren deze zaken niet uit en zijn volledig onafhankelijk, wij geven u alleen de namen van goede en betrouwbare dienstverleners en leveranciers aan.

De belastingaangifte in Spanje, is verplicht voor alle huiseigenaren, zowel permanent wonend als alleen vakantie houdend in Spanje.

U moet belasting betalen over uw Spaanse bezit en als u permanent in Spanje woont moet u natuurlijk ook inkomstenbelasting aangeven.

Wanneer u de diensten van Accountnet heeft gecontracteerd voor de aankoop zullen zij de jaarlijkse aangifte automatisch voor u verzorgen, indien u dat wenst.

 

Nu is het tijd om te genieten van uw huis in Spanje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *