VIVA ESPAÑA
Start  |  Algemeen  |  Steden  |  Costas  |  Bergen  | Binnenland  | EilandenExtra  |  Reizen  |  Wandelen  | Wonen  |  Amigos de España
De Spaanse Eilanden

De Spaanse eilanden zijn onder te verdelen in twee groepen eilanden:
  1. De Balearen met Mallorca, Ibiza, Menorca zijn gelegen in de Middellandse Zee
  2. De Canarische eilanden met Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuertaventura en La Gomera gelegen in de Atlantische Ocean tegenover Afrika

De Balearen

De meeste zullen de verzamelnaam niet herkennen, maar kennen in ieder geval de naam van het hoofdeiland, Mallorca.
Velen van u zal ook de namen Ibiza en Menorca niet onbekend in de oren klinken.
De Balearen liggen op dezelfde breedtegraad als Valencia en hebben ongeveer hetzelfde klimaat.
Door de ligging in zee is het klimaat echter iets milder en regent het er vaker.

Mallorca
Is economisch gezien het meest belangrijk. Veel buitenlandse kopers denken dat er niet veel meer te koop is, hetgeen zeker niet het geval is. De Balearen beslaan meer dan 5.000 km2 en dat is dan weer 1% van het totale Spaanse grondoppervlak. De bevolkingsdichtheid is 111 zielen per km2 . Ter vergelijking: Alicante heeft 157, Málaga 119, Gran Canaria 143, Tenerife 184 en de provincie Barcelona 508 personen per km2. Bovendien is het massatoerisme op maar enkele plaatsen zoals El Arenal, Magaluf, Paguera, Cala Ratjada, La Rápita, Bahía Grande en Bahía Azul. U kunt nog steeds dicht bij de stranden en toch ver weg van het massatoerisme zijn. En vergeet vooral het achterland van het eiland niet. Mallorca heeft veel verrassende en pittoreske plekjes. U zult dus geen moeite hebben met het vinden van een mooi plekje. Maar waar het ook is, u zult altijd in de nabijheid van de hoofdstad zijn en bovendien dicht bij de stranden en het vliegveld.

Ibiza
In grootte het derde eiland, staat bekend als het toegeeflijke eiland, waar jonge mensen uit de hele wereld elkaar tijdens luie dagen en wilde nachten ontmoeten. Maar Ibiza is natuurlijk veel meer! Het is een eiland met een goed klimaat, een echt eigen architectuur, beboste hellingen en elegante villa´s.

Menorca
Heeft minder toerisme en is dus rustiger. Kortom een goede plek om voor uzelf uit te maken of u wel zo´n eilandbewoner bent.
 


De Canarische Eilanden


Gran Canaria
Met als hoofdstad Las Palmas, is dit het meest toeristische eiland. De grootste concentratie massatoerisme vindt men aan de zuidkant van het eiland. De duinen van Maspalomas doen sterk denken aan Afrika.

Tenerife
Heeft een indrukwekkend landschap met o.a. de vaak met sneeuw getooide Teideberg (3.718 m) en de Orotavavallei, die bedekt is met bananenplantages. De meeste bungalowparken zijn gelegen rond Puerto de la Cruz, maar een streek die erg bij het toerisme in opkomst is, is het gebied rond Playa de Las Américas, Costa del Silencio en Los Cristianos. Deze ontwikkeling heeft voornamelijk te maken met de opening van het nieuwe internationale vliegveld aan de zuidkant van het eiland. Het vliegveld is door een snelweg met Santa Cruz verbonden.

Lanzarote
Lanzarote is een vulkanisch eiland van unieke schoonheid ondanks een vrijwel totaal gebrek aan regen. Nauwelijks bewoond is het dé plek voor diegenen die zon en rust zoeken. Hoogbouw is niet toegestaan.

Fuerteventura
Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en overgewaaid zand van de Afrikaanse woestijn heeft er voor gezorgd dat er enige schitterende stranden zijn ontstaan.Evenals op Lanzarote regent het hier vrijwel nooit en het eiland is zeer dun bevolkt. Wat ons betreft met afstand het minst mooie eiland van deze eilandengroep.

Spanje Algemeen

◙ Algemene startpagina
◙ Canarische eilanden
◙ Balearen


◙ Reisbureau
◙ Amigos de España
◙ Spanje Help Desk
◙ Gele Gids
◙ Wandelen
De Eilanden
adverteren | contact  | voorwaarden  | privacy | links